ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Έχοντας σαν ορμητήριο το Μ.Ε.Ν.Α.ΓΙΑ. village Βρωμονέρι ή τον Ξενώνα Πλατανιά μπορείτε να επισκεφτείτε τοποθεσίες που βρίσκονται σε μικρές αποστάσεις όπως ο Λαύκος, το Προμύρι και σε πολύ κοντινότερες αποστάσεις τα παραθαλάσσια χωριά του Πλατανιά, Καστρί και του Κατηγιώργη, που το τελευταίο μπορείτε να το επισκεφτείτε διανύοντας ένα μονοπάτι διάρκειας 20 λεπτών ξεκινώντας από το συγκρότημά μας.

Από τον Πλατανιά μπορείτε να επισκεφτείτε το νησί του ‘’Παπαδιαμάντη’’ τη Σκιάθο με ένα καραβάκι 50 ατόμων κάνοντας ημερήσιες κρουαζιέρες. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε τον παραθαλάσσιο οικισμό Μικρό με θαλάσσιο ταξί των 15 ατόμων με δρομολόγια καθημερινός. Στο Λαύκο δίπλα από το παλιό σχολείο εκτίθενται τα γλυπτά του ‘’Θανάση Φάμπα’’ από λευκά πηλιορείτικα μάρμαρα. Στο Προμύρι μπορείτε να περπατήσετε μέσα στα γραφικά παραδοσιακά καλντερίμια που καταλήγουν στην κεντρική πλατεία του χωριού με τους γηραιούς πλάτανους και λίγο παρακάτω την εκκλησία της ‘’Παναγίας’’ που χτίστηκε περίπου το 1800. Επίσης σε μικρή απόσταση από το συγκρότημά μας μπορείτε να επισκεφτείτε και το μοναστήρι του ΄΄Αγ. Σπυρίδωνα’’. Περπατώντας στα δρομάκια του χωριού μπορείτε να θαυμάσετε την ‘’Τρανή Βρύση’’ μια από τις παραδοσιακές βρύσες του Πηλίου.

Ο Κατηγιώργης, ένα γραφικό παραδοσιακό ψαροχώρι απέναντι από την Σκιάθο όπου μπορείτε να γευτείτε φρέσκο ψάρι από τους ψαράδες της περιοχής. Εναλλακτικές δραστηριότητες μια βόλτα της περιοχής μας μέσα στα δάση με άλογα ή για τους πιο δυναμικούς πεζοπορίες στα καταπράσινα μονοπάτια των γύρω περιοχών.

ss